Λίγα λόγια για εμένα

Λίγα λόγια για εμένα

Αντί Βιογραφικού Σημειώματος - Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη το 1977, Ηπειρώτης στην καταγωγή, ζω και εργάζομαι στη Νύφη του Βορρά, αυτή τη μεγάλη φτωχομάνα την χιλιοτραγουδισμένη. Είμαι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλλονίκης (Α.Π.Θ.) και της Πολυτεχνικής Σχολής αυτού, με MSc / Diploma στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (Master) το 2002.

Αντί Βιογραφικού ΣημειώματοςΓεννημένος στην Θεσσαλονίκη το 1977, Ηπειρώτης στην καταγωγή, ζω και εργάζομαι στη Νύφη του Βορρά, αυτή τη μεγάλη φτωχομάνα την χιλιοτραγουδισμένη.

Είμαι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλλονίκης (Α.Π.Θ.) και της Πολυτεχνικής Σχολής αυτού, με MSc / Diploma στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (Master) το 2002 με Βαθμό Πτυχίου GPA - B (Λίαν καλώς).

Η διπλωματική μου εργασία είχε ως θέμα τον Βιοκλιματικό Σχεδιασμό των κτιρίων, ενώ έχω ασχοληθεί κατά τη διάρκεια των σπουδών μου με θέματα αντισεισμικής προστασίας, μελέτης σηράγγων, υδραυλικών έργων, οδικών έργων, κτιριακών κατασκευών, κλπ.

Είμαι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) από το 2003, Ελεγκτής Δόμησης από το 2012, Ενεργειακός Επιθεωρητής Κτιρίων από το 2013, ενώ έχω παρακολουθήσει σεμινάρια του Τ.Ε.Ε. για τον ενεργειακό σχεδιασμό των κτιρίων και για τις εκτιμήσεις ακινήτων.

Ο κύριος σκοπός μου, ως πολιτικός μηχανικός, είναι να συμβάλλω στην παραγωγή έργων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας χρησιμοποιώντας την εμπειρία μου στη μελέτη και την επίβλεψη διαφόρων κατασκευών.

Πιο συγκεκριμένα, έχω αποκτήσει πολυετή εμπειρία σε έργα πολιτικού μηχανικού (αρχιτεκτονικά, στατικά και κατασκευαστικά σχέδια, τρισδιάστατα σχέδια, κλπ) με τη χρήση διαφόρων υλικών (σκυρόδεμα, μέταλλο, ξύλο), σε επίβλεψη και παρακολούθηση έργων, καθώς και σε έκδοση οικοδομικών αδειών.

Επίσης, έχω αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα σύνθεσης και ανάλυσης διαφόρων στοιχείων για την επίλυση θεμάτων και τη δημιουργία προτάσεων (π.χ. σε ανάγκες ανακαίνισης, διαρρυθμίσεων, κλπ).

Οι κυριότερες εργασίες πολιτικού μηχανικού με τις οποίες απασχολούμαι στο γραφείο μου από το 2009 έως και σήμερα είναι :

► Μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή κτιρίων
► Ανακαινίσεις διακοσμήσεις κατοικιών και καταστημάτων
► Πραγματογνωμοσύνες
► Ξύλινες κατασκευές (μονοκατοικίες, ξενοδοχεία, κλπ)
► Αντισεισμική προστασία
► Οικοδομικές άδειες (μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, βιομηχανικά κτίρια, ξενοδοχεία, κλπ)
► Έλεγχος έργων και εργασιών δόμησης
► Ενεργειακές επιθεωρήσεις κτιρίων
► Τακτοποιήσεις αυθαιρέτων χώρων
► Άδειες λειτουργίας καταστημάτων και ειδικών χώρων
► Ενδιαιτήματα μικρών ζώων (ξενοδοχεία σκύλων)

Ως εξωτερικός συνεργάτης το έτος 2008 - 2009 έχω απασχοληθεί ως υπεύθυνος εργοταξίου (διαχείριση έργου) στο έργο ριζικής ανακαίνισης της ξενοδοχειακής μονάδας «Kassandra Palace» 5 αστέρων στην Χαλκιδική. Κύρια αντικείμενα εργασίας που είχα είναι τα παρακάτω :

► Παρακολούθηση έργου
► Τήρηση χρονοδιαγράμματος εργασιών
► Προμετρήσεις και επιμετρήσεις εργασιών και υλικών
► Σχεδιασμός χώρων σε πρόγραμμα υπολογιστή

Προγενέστερα, από το 2003 έως το 2008, απασχολήθηκα ως συνεργάτης σε διάφορα τεχνικά γραφεία στην Θεσσαλονίκη με τα παραπάνω αντικείμενα εργασίας.

Επίσης, έχω συνεργαστεί με την εταιρία «Ωκεανίς Υδάτινα Συστήματα και Εφαρμογές» (www.antiripansi.gr) για :

► την τρισδιάστατη σχεδίαση και απεικόνιση καλουπιών και συστημάτων πλωτών φραγμάτων,
► τη σύνταξη φακέλων (σχέδια, τεχνικές εκθέσεις, κλπ) για προσφορές έργων σε αντιρρυπαντικά πλωτά φράγματα για δήμους, ξενοδοχεία, κλπ,
► την παραγωγή σχεδίων (3D) για διπλώματα ευρεσιτεχνίας,
► την τεχνική μελέτη έργων προστασίας από μέδουσες και φύκια υποβρύχιων κατασκευών – αγωγών με χρήση πλωτού φράγματος με δίχτυ σε κατάλληλη διάταξη (έργα σε Ντουμπάι)
► την τεχνική μελέτη – σχεδίαση συστήματος προστασίας από καρχαρίες σε συνεργασία της Ωκεανίς με την Aquatech Tecnology Belgium (συνδυασμός πλωτού φράγματος με παλμούς ηλεκτρικού ρεύματος και δίχτυ).

Ικανότητες όπως η προσαρμογή σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον, η διαχείριση χρόνου και ετοιμασία προϋπολογισμών, η διαχείριση έργων, η οργάνωση εργοταξίου και γραφείου, κ.α. είναι βασικό απόκτημα της πολυετούς εμπειρίας μου στο επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού.

Επίσης, χειρίζομαι άριστα σχεδιαστικά προγράμματα όπως Autocad (2D and 3D) και Archicad, ενώ αντίστοιχα χειρίζομαι άριστα τα MS Windows και MS-Office, καθώς επίσης και προγράμματα επεξεργασίας εικόνας. Όλα αυτά δηλαδή που χρειάζονται σε ένα τεχνικό γραφείο, και όχι μόνο.

Εκτός από Ελληνικά μιλάω ξένες γλώσσες όπως Αγγλικά (σε πολύ καλό βαθμό) και Γαλλικά (κυρίως γραπτό λόγο).

Με τιμή,
Νεκτάριος Ντάσιος
Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ
Θεσσαλονίκη, Μακεδονία


http://interdomisi.gr/article.php?db=ypiresies&id=20201204160805&startMenu=0
Πολιτικός Μηχανικός Θεσσαλονίκη
Νεκτάριος Ντάσιος, Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ. - MSc Civil Engineer A.U.TH. - Αρ. Μητρώου ΤΕΕ 95348
• Ενεργειακός Επιθεωρητής, Γ΄ τάξης (Α.Μ. 5654), • Εκτιμητής - Πραγματογνώμονας
Τεχνικό γραφείο - Ανακαινίσεις, Φιλιππουπόλεως 6, Αμπελόκηποι 56123, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία
Τηλ.-Fax: +30 2313032721, Κιν.: +30 6944349785
Site: interdomisi.gr, Email: info@interdomisi.gr, nektariosntasios@gmail.com